Ma 2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

FIAT 850 Klub autós túra, 2009 ősz (200 szóban) Nyomtatás Cikk ajanlasa
Sajtószoba - Sajtóhírek
Írta: Frischfeld Viktor   
2009. október 20. kedd, 19:00
 
A szokásosnál is nagyobb várakozás előzte meg a FIAT 850 Klub Magyarország őszi autós túráját. Nagy volt az izgalom egyfelől a tartalmasnak ígérkező veterános program miatt, de ezzel párhuzamosan sokan kémlelték aggódva a meteorológiai portálokat a hirtelen beköszöntött télies időjárás végett. 
 
Nem csoda, hiszen a szervezők az esemény kapcsán szabadtéri programot és -ebédet terveztek, de az esőzésekkel és széllel járó erős lehűlés kétségessé tette nem csak a piknik, de még a túra megrendezését is.
 
Mint bebizonyosodott, kár lett volna lefújni a rendezvényt, hiszen a túra napján szinte felhőmentes, derűs reggel köszöntött a budaörsi indulásra összegyűlt veterán autókra és motorokra.

A konvojban az eddigi gyakorlatnak megfelelően főként az olasz vérvonal képviselte magát, de a retró korszak autóiparának más jeles képviselője, így NSU TT, Renault 4CV, Austin Healey, Volkswagen Variant és számos Pannonia motor is színesítette a mezőnyt.
 
 
 
 
A résztvevők először Budapest járókelőinek mutatták meg magukat, majd Szentendrén keresztül a Pilis ormai és a színpompás erdei felé vették az irányt. 
 
A dorogi Horváth kert fogadóban elfogyasztott, ízletes ebédet követően az ekkor már 29 járműből álló kocsisor a Vértes hegység lábánál fekvő Csókakőre indult. Itt - némi ebédet levezető testmozgás árán -, megtekintették a felújítás alatt álló egykori Csák-rezidencia maradványait és a várból nyíló pazar kilátást, majd rövidesen, a közelgő szürkülettel haza indultak. 

A visszaúton a Klub néhány tagja nem mulasztott el megállni és tiszteletét tenni az első Magyar óceánrepülők, Endresz Görgy és Magyar Sándor Bicske határában álló emlékművénél. 

 
A jövőre öt esztendős FIAT 850 Klub immár sorrendben 10. túráját a kényszerű módosítások ellenére is igazi sikerként könyvelheti el. A zord időjárás dacára is komoly érdeklődés és a nagy számú résztvevő volt a bizonyíték arra, hogy a veterános társadalomban komoly igény van a kis költségvetésből is vállalható, közös programokra. 
 
 
Forrás: www.fiat850.hu
 

Képek a  Médiatárból (Események -> Autós túrák -> MiniTorino túra...) tölthetők le. 
 
 
 
UNIX Autó Kft. - Autóalkatrész-kereskedelem
Országos lefedettségű bolthálózat, több százezer autós cikk

Klasszikus Olasz Autók Egyesülete © 2012 | Impresszum | Jogi nyilatkozat

 

Akikre büszkék vagyunk

Régi családi fotóink

Régi versenyek

Behavazva

Hirdetés

Kártyaelfogadó Partnereink:
UNIX Autó Kft. - Autóalkatrész-kereskedelem
Országos lefedettségű bolthálózat, több százezer autós cikk
Makrai gépműhely (Budapest)
Veterán járművek javítása - motorblokkok és hengerfejek felújítása 1942 óta
Használtautó új felfogásban - Autocity Kft.
Használtautó-kereskedés, FIAT-márkakereskedés és autószerviz Csepelen
Torjay-tuning
Cégünk 1991-ben alakult, autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozunk. Vállalkozásunk elsősorban Alfa Romeo, Fiat (Abarth), Autobianchi és Lancia (de igény szerint minden más típusú) autókhoz biztosít alkatrészellátást. Mind gyári alkatrészek, mind utángyártott termékek rendelése esetén rendkívül kedvező árakat tudunk biztosítani. Cégünk partnereink érdekében csakis olyan beszállítókkal áll kapcsolatban, amelyek a termékek kiváló minőségét garantálni tudják.
Goór Zsolt autószerelő műhelye (Nagykanizsa)
Teljeskörű személy- és tehergépjármű szerviz, diesel specialista
FIAT Bambino
Egy autószerviz 1991-óta az Ajkai FIAT-osok szolgálatában
Biobolthungary.hu
BIO és 100% természetes élelmiszerek és kozmetikumok elérhető áron!
Pro-Vill Kft. (Budapest)
Önindítók-, generátorok javítása és akár azonnali cseréje
Bárdi Autó - Minden, ami az autóhoz kell!
Autóalkatrész-kereskedelem több, mint száz éve Magyarországon