Ma 2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Egyedi készítésű Klub-logós pólóra vágysz? Íme a megoldás! Nyomtatás Cikk ajanlasa
Egyesület - Marketing
Írta: Frischfeld Viktor   
2009. március 10. kedd, 19:36

Nem a ruha teszi a Klubtagot, de sokat dob rajta! - valami ehhez hasonló motiváció állhat amögött, hogy a Klub-logós ruhadarabok iránti igény már 2005 óta mint alapvető elvárás jelentkezett a Klubtagság soraiban. Hamarosan, a Klub egy éves születésnapján debütált az első sorozat póló, amit jó néhány színben és méretben készíttettünk el a jeles alkalomra.

 

A pólókra anno szitanyomással helyeztük el az ábrákat...

 

Ezzel a technikával igen jó minőségű produktumot kapunk, ráadásul pl. egy póló esetében nem kell aggódni a használatból eredő, vagy a mosás során keletkező kopások miatt sem. Ha jó minőségű a festék és a rögzítési eljárást is megfelelően végezték, a szitanyomott kép gyakorlatilag tartósabb lesz, mint a legtöbb póló, amire nyomják.

 

A szitanyomás meglehetősen körülményes eljárás, ráadásul automatizált formája nem létezik; minden egyes szitázott terméket egyenként, kézzel kell végigvezetni a munkafázisokon. A viszonylag bonyolult eljárás miatt ez a technológia csak nagyobb darabszámok esetén gazdaságos, különben az előállítási költség "csillagászati" magasságokba szökik.

 

Ebből adódott, hogy a pólókkal kapcsolatos, egyedi igényeket csak nagy nehézségek árán tudtuk kiszolgálni. Ha valakinek extra méret, vagy más színű, más szabású ruhadarabra volt szüksége, mint a készleten lévő termékek, ezt csak abban az esetben tudtuk a meghirdetett áron teljesíteni, ha egyidejűleg újabb pólókat  is (esetenként legalább 30db -ot) rendeltünk. Bár próbáltunk a pörgősebb színekből és méretekből készletezni, ez mégis arányaiban nagy készlet felhalmozásához vezetett...

 

2009. január elsejétől a fenti gyakorlatot bizonytalan ideig felfüggesztettük, a meglévő készletet pedig a Klubtagok részére önköltségi áron (illetve az alatt) értékesítjük, ahogy ebben a cikkben is olvashatod. 

 

Ezek szerint nem lesznek Klub-logós cuccok? Dehogynem! Csak más alapokra, de főként egy merőben más technológiára helyezzük az előállítást.

 

Ha elfogynak a szitázott pólók, egyre több ún. termotranszfer-eljárással készült klub-logós ruhadarabbal fogsz találkozni. Összefoglalom a dolog előnyeit és árnyoldalait a Te szempontodból:

 

Aminek biztosan örülni fogsz:

  • Akár 1db egyedi póló rendelésére is lehetőséged lesz.
  • Nem kell beérned az általunk kiválasztott és "bekészletezett" színekkel és -fazonokkal.
  • Bizonyos stílusjegyek (pl. Klub-logó) megtartása mellett gyakorlatilag bármi egyéb is a pólódra kerülhet.

Ami talán nem annyira kedvező Számodra: 

  • A nyomtatáson kívül mindent Neked kell csinálni.

 

Hogy mi az a "minden"?  Neked kell kiválasztani és megvenni azt a ruhadarabot (vagy bármit), amire az ábrát el szeretnéd helyezni. Sőt, Neked kell kiválasztani az ábrát is. Mi rendelkezésedre bocsájtunk minden a FIAT 850 Klubbal, egyéb autós logókkal (pl.motorolaj márkák, üzemanyag forgalmazók, gumiabroncs-, kipuffogó-logók, stb.), FIAT-tal, FIAT 850-nel összefüggő ábrát, ráadásul olyan formátumban, amit a grafikus is jól tud alkalmazni. Ha a pólódra ettől eltérő ábrát szeretnél, annak beszerzéséről és megfelelő formátumra konvertálásáról Neked kell gondoskodnod.

 

Mi ez az egész termotranszfer-dolog?

 

Úgy képzeld el, mint a vasalós matricákat, azzal a különbséggel, hogy ez százszor szebb és talán még a szitanyomásnál is tartósabb.

 

Hogy készül a termotranszfer-matrica?

Éppen úgy, mint amikor otthon kinyomtatsz egy képet. A grafikus az Általad vitt, képet tartalmazó filet egy spéci hordozóra nyomtatja, éppen akkora méretben és annyi példányban, ahogy csak szeretnéd. A hordozó anyag lehet flock (tükörbársony-szerű felület), vagy akár ún. flex (gumiszerű tapintású) anyag is.

A matricát körbevágják és a pólódra helyezik, oda, ahova Neked tetszik. Majd az egészet beteszik egy felhevített teflonlapokkal bélelt, hidraulikus présbe, ahol a nyomás és a hő hatására a ragasztóanyag bediffundál a póló szöveteibe.

A végeredményt nem igazán lehet megkülönböztetni a szitanyomott termékektől, inkább nagyon is "gyári" megoldások kerülnek ki a prés alól.

 

És mennyibe kerül mindez? 

  • A projekted költségei adódnak egyrészt az anyagból, amire a mintát szeretnéd - van akinek jó a kínai, van akinek Nike kell, de talán Te éppen olyan valaki vagy, aki csakis egy BOSS pólón tudja elképzelni a Klub logóját.
  • Az ábra grafikai előkészítésének is ára van, de ha az általunk elkészített állományokat használod, akkor ettől mentesülsz - ezek már nyomtatásra kész vektorgrafikus anyagok.
  • A termotranszfer nyomtatáshoz használt gép, a különleges hordozó és a prés beszerzése drága mulatság, így a matrica készítésnek is ára van. A matrica árát területre számolják ki, átlagosan 5-6 Ft +ÁFA /négyzetcentiméter áron.

 

Ha a fent leírtakkal kapcsolatban megakadnál, vagy tanácsra van szükséged, természetesen állok rendelkezésedre Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

 

 

 
Makrai gépműhely (Budapest)
Veterán járművek javítása - motorblokkok és hengerfejek felújítása 1942 óta

Klasszikus Olasz Autók Egyesülete © 2012 | Impresszum | Jogi nyilatkozat

 

Akikre büszkék vagyunk

Régi családi fotóink

Régi versenyek

Behavazva

Hirdetés

Kártyaelfogadó Partnereink:
FIAT Bambino
Egy autószerviz 1991-óta az Ajkai FIAT-osok szolgálatában
UNIX Autó Kft. - Autóalkatrész-kereskedelem
Országos lefedettségű bolthálózat, több százezer autós cikk
Használtautó új felfogásban - Autocity Kft.
Használtautó-kereskedés, FIAT-márkakereskedés és autószerviz Csepelen
Pro-Vill Kft. (Budapest)
Önindítók-, generátorok javítása és akár azonnali cseréje
Makrai gépműhely (Budapest)
Veterán járművek javítása - motorblokkok és hengerfejek felújítása 1942 óta
Biobolthungary.hu
BIO és 100% természetes élelmiszerek és kozmetikumok elérhető áron!
Torjay-tuning
Cégünk 1991-ben alakult, autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozunk. Vállalkozásunk elsősorban Alfa Romeo, Fiat (Abarth), Autobianchi és Lancia (de igény szerint minden más típusú) autókhoz biztosít alkatrészellátást. Mind gyári alkatrészek, mind utángyártott termékek rendelése esetén rendkívül kedvező árakat tudunk biztosítani. Cégünk partnereink érdekében csakis olyan beszállítókkal áll kapcsolatban, amelyek a termékek kiváló minőségét garantálni tudják.
Goór Zsolt autószerelő műhelye (Nagykanizsa)
Teljeskörű személy- és tehergépjármű szerviz, diesel specialista
Bárdi Autó - Minden, ami az autóhoz kell!
Autóalkatrész-kereskedelem több, mint száz éve Magyarországon