Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

A csillagok közt jártunk! Nyomtatás Cikk ajanlasa
Egyesület - Események
Írta: Bonomi Ákos   
2012. november 19. hétfő, 21:49

Budaörsről indultunk, Veszprémen és Zircen át Bakonybélre érkeztünk, rövid kitérőt tettünk a Tejúton :), amelyről Herend felé tértünk le a 7. MiniTorino - túra keretében, amely rövid kitérő után újra a FIAT 850 Klub Magyarország színeiben került megrendezésre.


A csillagok közt jártunk!


A létszámunk menet közben szokás szerint folyamatosan változott, kb. 22 - 26 autóval vettek részt tulajdonosaik a rendezvényen.

Nem sokkal indulásunk után érkeztünk a Kajdócsi Sándor - titkárunk - által ajánlott, Etyek melletti platánsorba, ahol néhány fénykép erejéig megálltunk, majd egy veszprémi pihenő után, Zircet érintve értünk a bakonybéli Pannon Csillagdába.


A csillagok közt jártunk! A csillagok közt jártunk!


Idegenvezetéssel egybekötött csillagászattörténeti bemutató várt minket, amelynek keretében egy háromdimenziós kisfilmet is megtekinthettünk a Csillagda kupolatermében.


A csillagok közt jártunk! A csillagok közt jártunk!
A csillagok közt jártunk! A csillagok közt jártunk!


A helyi Tamás Panzióban elköltött kiadós ebéd után után a Herendi Porcelán Minimanufaktúra volt a következő állomás. Megérkezésünk után Zsigulis Józsi :) résztvevőnk bemutatta, hogy lehet kulcs nélkül kinyitni egy Zsigulit (hogy hozzájusson bentmaradt slusszkulcsához :) ), majd a Múzeum munkatársainak segítségével megismerkedhettünk a porcelán dísztárgyak készítésének történetével és nagy türelmet, illetve kézügyességet igénylő műveleteivel.

Többek közt azt is megtudhattuk, hogy a Manufaktúra készítette azt a több millió forint értékű porcelán étkészletet, amelyet Vilmos herceg és Katalin hercegnő kapott nászajándékba Magyarországtól.


A csillagok közt jártunk! A csillagok közt jártunk!


Mint mindig, ezen a rendezvényen is köszönthettünk új ismerősöket: rendszeres résztvevőnk, M. Pál fehér Steyr-Puch 500-asa mellé most egy piros is társult, elfogadta a meghívást Sz. Ilona is családjával és a Herbie-kivitelű VW Bogárral (Herbie egyébként egy rendőrségi Zsigulival lakik együtt); Veszprémbe érkezve egy eddig még nem látott, gyönyőrű állapotú fehér FIAT 127-es is érkezett; továbbá egy VW T2-es mikrobusz és egy - valószínűleg - frissen elkészült Polski FIAT 125p-t is láthattunk reggel.

A VII.MiniTorino-túra szokás szerit téli álomra vonul, de szervező már az újabb VIII. tavaszi túra előkészítésén dolgozik! :)


A csillagok közt jártunk!


További információk, kapcsolódó képgalériák:
 
Torjay-tuning
Cégünk 1991-ben alakult, autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozunk. Vállalkozásunk elsősorban Alfa Romeo, Fiat (Abarth), Autobianchi és Lancia (de igény szerint minden más típusú) autókhoz biztosít alkatrészellátást. Mind gyári alkatrészek, mind utángyártott termékek rendelése esetén rendkívül kedvező árakat tudunk biztosítani. Cégünk partnereink érdekében csakis olyan beszállítókkal áll kapcsolatban, amelyek a termékek kiváló minőségét garantálni tudják.

Klasszikus Olasz Autók Egyesülete © 2012 | Impresszum | Jogi nyilatkozat

 

Akikre büszkék vagyunk

Régi családi fotóink

Régi versenyek

Behavazva