Ma 2019. március 23., szombat, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Mégsem indíthatunk tagtoborzó kampányt? Nyomtatás Cikk ajanlasa
Egyesület - Bejelentések
Írta: Frischfeld Viktor   
2011. február 07. hétfő, 11:42

 

A FIAT 850 Klub Magyarország alapvető célkitűzése a lehető legtöbb segítséget eljuttatni, a lehető legtöbb hazai márkatárs számára. Milyen szép is lenne, ha mindenki tudomást szerezne erről, aki kedvenc autómárkáink kormánya mögé ül!

 

Hiszen egy oldtimer fenntartása sokkal több odafigyelést, törődést és nem kevés olyan, speciális ismeretet igényel, amelyek felhalmozására és megosztására mi "felesküdtünk".

Kézenfekvő ötletnek tűnt, hogy a márkatársak felkutatására - mint a legbiztosabb adatforrást -, a közlekedési igazgatás nyilvántartását használjuk fel... 

 

Minden FIAT 850 -esre szükségünk van! 

 

Ma éppen négy éve annak, hogy megkaptam a kért tájékoztatást a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától (KEK KH). 

Első körben csak keretszámokat* kértem, hogy lássuk, milyen költséggel járna egy, az összes márkatársnak címzett körlevél. Akkor még lehetségesnek látszott egy ilyen kampány indítása.

A Nyilvántartó természetesen soha nem értékesített címeket és hasonló személyes adatokat, ám az üzenet továbbítását vállalta némi térítés ellenében.  

 

Illetve... vállalta VOLNA

 

Ugyanis változnak az idők, ma már másképpen áll a dolog. Idézem az aktuális, cseppet aktaszagú állásfoglalást:

"...kapcsolatfelvételi eljárás kizárólag műszaki, közlekedésbiztonsági okok miatt, azaz az érintett járművek biztonsági visszahívásáról, a járműveken esetleg elvégzendő szükséges beavatkozásokról történő tájékoztatás céljából indítható.

A KEK KH hivatalos válasza (2007 és 2011) innen teljes terjedelmében letölthető. 

 

Tehát elmarad az évek óta tervezett, grandiózus tagtoborzó kampány..?

 

Nagyon úgy tűnik. Pedig a VeteránPark.hu portál tanulmánya szerint más is változott az elmúlt négy év alatt. Bár eddig úgy tudtuk, hogy legkevesebb 2.500 db FIAT 850 -es fut az ország útjain, a tanulmányban közzétett "top10-be" mégsem kerültünk be.

Az írás ugyanis a KSH adataira hivatkozva állít fel egy forgalomban lévő darabszámokon alapuló sorrendet, amely szerint a LADA (VAZ) 2101 vezeti a sort 11.896 db járművel, míg a tizedik helyen a Škoda S100 áll, 1.113 példánnyal. 

A felsorolásban sem a FIAT 850, sem pedig testvér típusai nem találhatók meg... 

 

Miként lehetséges ez? Elképzelhető lenne, hogy a négy évvel ezelőtti jármű mennyiségnek mindössze a harmad-negyed része maradt meg? 

Viszont ha ez igaz, soha nem volt még ekkora szükség a gyors cselekvésre!

 

A folytatásért kattints ide...     

 

 


 * Nem csak ezen a téren történtek változások. Bár 2007-ben a keretszámokat még ingyen kaptuk, ma ugyanezért is borsos árat kellene fizetnünk. Hogy mennyit? Egyszerű a képlet, 55 forintot adatsoronként, illetve - ebben az összefüggésben -, autótulajdonosonként. Vagyis egy 1.000 sorból álló táblázat 55.000 forintba kerül.

 

Még nem estél hanyatt? Nos, akkor nem érted.

 

Például az, hogy a Nyilvántartó szerint 1.000 db valami (bármi) van az országban, nos ez a tudás 55.000 forintodba, a korábbi cikkben említett két adat pedig ma legkevesebb 448.525 forintba kerülne. Életszerű számok, nem igaz?

Magyarán, ha az adatbázis használata lehetséges lenne is, ilyen tarifák mellett jó eséllyel sem mi, sem más veterános csapat nem tudná megfizetni a használatát...


 

 
Használtautó új felfogásban - Autocity Kft.
Használtautó-kereskedés, FIAT-márkakereskedés és autószerviz Csepelen

Klasszikus Olasz Autók Egyesülete © 2012 | Impresszum | Jogi nyilatkozat

 

Akikre büszkék vagyunk

Régi családi fotóink

Régi versenyek

Behavazva

Hirdetés

Kártyaelfogadó Partnereink:
Torjay-tuning
Cégünk 1991-ben alakult, autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozunk. Vállalkozásunk elsősorban Alfa Romeo, Fiat (Abarth), Autobianchi és Lancia (de igény szerint minden más típusú) autókhoz biztosít alkatrészellátást. Mind gyári alkatrészek, mind utángyártott termékek rendelése esetén rendkívül kedvező árakat tudunk biztosítani. Cégünk partnereink érdekében csakis olyan beszállítókkal áll kapcsolatban, amelyek a termékek kiváló minőségét garantálni tudják.
Biobolthungary.hu
BIO és 100% természetes élelmiszerek és kozmetikumok elérhető áron!
FIAT Bambino
Egy autószerviz 1991-óta az Ajkai FIAT-osok szolgálatában
Pro-Vill Kft. (Budapest)
Önindítók-, generátorok javítása és akár azonnali cseréje
Goór Zsolt autószerelő műhelye (Nagykanizsa)
Teljeskörű személy- és tehergépjármű szerviz, diesel specialista
Használtautó új felfogásban - Autocity Kft.
Használtautó-kereskedés, FIAT-márkakereskedés és autószerviz Csepelen
Bárdi Autó - Minden, ami az autóhoz kell!
Autóalkatrész-kereskedelem több, mint száz éve Magyarországon
UNIX Autó Kft. - Autóalkatrész-kereskedelem
Országos lefedettségű bolthálózat, több százezer autós cikk
Makrai gépműhely (Budapest)
Veterán járművek javítása - motorblokkok és hengerfejek felújítása 1942 óta